Drożdże gorzelnicze Coobra 48h Extreme
Opis
Coobra 48 Extreme 21% to silne drożdże aktywne cechujące się ekstremalnymi osiągami np. 6kg cukru = 14% w 48h, 8kg cukru = 19% w 5 dni (optymalna temp.patrz tabela).
Opakowanie na 25 litrów nastawu cukrowego.
Instrukcja:
Rozpuścić odpowiednią ilość cukru (tabela) w 6L gorącej wody, uzupełnić chłodną wodą do pojemności 26L. Dodać zawartość torebki i dobrze wymieszać przez ok. 1min. Fermentować w tempereturze 20-25*C. Przy fermentacji w balonie nie używać korka, a w pojemnikach fermentacyjnych nie dociskać pokrywy. Fermentacja przebiega burzliwie. Nie należy używać rurek fermentacyjnych ani korków, nie stosować pokryw w pojemnikach fermentacyjnych. Nie przekraczać zalecanych temperatur(tabela).
Cukier | 6 kg | 7 kg | 8 kg | 9 kg |
Czas fermentacji | 2 dni | 3 dni | 5 dni | 7 - 10dni |
Temperatura | 20 - 35*C | 20 - 30*C | 20 - 27*C | 18 - 24*C |
Alkohol | 14% | 17% | 19% | 21% |