Drożdże gorzelnicze Coobra 8
Opis
Coobra 8 to specjalna mieszanka drożdży gorzelnianych, pożywki dla drożdży, witamin i mikroelementów przeznaczona do szybkiej fermentacji zacierów cukrowych. Główną cechą tych drożdży jest duża wydajność, w krótkim czasie można uzyskać zacier o mocy 18% z 8kg cukru.
Opakowanie na 25 litrów nastawu cukrowego.
Instrukcja:
8kg cukru należy rozpuścić w 21L ciepłej wody, po ostudzeniu nastawu do temperatury ok. 30°C dodać zawartość torebki intensywnie mieszając przez 1 minute, fermentacje przeprowadzić w temperaturze 20 - 30°C. Fermentacja przebiega burzliwie. Nie należy używać rurek fermentacyjnych ani korków, nie stosować pokryw w pojemnikach fermentacyjnych.
6 kg cukru daje 14% alkoholu w 2 dni
8 kg cukru daje 18% alkoholu w 5 dni