Alfa amylaza 4 g enzym upłynniający skrobię Biowin

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 4,00 zł 4.00
ilość szt.
Zyskujesz 4 pkt [?]
dodaj do przechowalni

Opis

Alfa amylaza - enzym upłynniający skrobię. Służy do przygotowywania zacieru z ześrutowanego żyta, pszenicy, kukurydzy, ryżu i innych.

 

Sposób użycia: 

w naczyniu podgrzać wodę do temp. 85-95 *C, dodać śrutę zboża w proporcji: 1kg śruty na 3-4L wody. Dokładnie wymieszać. Po 15-30 min dodać alfa - amylazę w ilości 1,3g na 1kg śruty. Utrzymywać temperaturę mieszaniny na poziomie 95*C w ciągu 1h, stale mieszając. Po tym czasie pozostawić zacier do wystudzenia do tepm. 30*C. Dodać saszetkę z drożdżami gorzelniczymi do nastawów zbożowych i fermentować zgodnie z instrukcją drożdży. Specyficzny zapach jest typowy dla produktu.

 

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Opakowanie: 4g

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl