Enzym AlphaAmylaza

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 4,00 zł 4.00
ilość szt.
Zyskujesz 4 pkt [?]
dodaj do przechowalni

Opis

Enzym rozkłada skrobię na dekstryny. 

Przykład zastosowania 50:50 z cukrem:

przygotowany surowiec 3 kg skrobi dodać do około 10 l gorącej wody. Całość doprowadzić do wrzenia i dodać zawartość saszetki z enzymem. Gotować godzinę często mieszając. Po tym czasie wyłączyć grzanie i od razu dodać 2-3 kg cukru, całość wymieszać, aż cukier się rozpuści. Kiedy temperatura zacieru opadnie poniżej 40*C, należy go przelać do fermentatora i dolać wody tak by nastaw miał 25 l. kiedy temperatura ustabilizuje się na poziomie 20-25*C należy dodać drożdże Coobra Whisky Yeast.

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl