Pektoenzym w płynie

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 3,60 zł 3.60
Cena w innych sklepach: 4,50 zł
ilość szt.
Zyskujesz 3 pkt [?]
dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: Biowin
Kod produktu: 21181099

Opis

PECTOLASA to preparat enzymatyczny ułatwiający uzyskanie soku z owoców, przydatny przy wyrobie win domowych. Preparat ten rozkłada tzw.substancje pektynowe (pektyny) i zmienia je w związki rozpuszczalne. Rozbija ściany komórkowe w owocach przez co wina są bardziej aromatyczne. Enzym należy dodać do nastawu na kilka godzin przed dodaniem drożdży i dokładnie wymieszać. Enzym służy również do łatwiejszego rozdrabniania owoców przy stosowaniu pras do wyciskania moszczu owocowego.

 

Sposób użycia:

Rozdrobnione owoce zalać niewielką ilością wody (1-3L/10kg). Temperatura wody powinna wynosić: 40*C dla owoców jagodowych, 80*C dla jabłek, gruszek, śliwek i pigwy.

Po wymieszaniu i wystudzeniu dodać preparat w ilości 2ml/10kg owoców. Całość pozostawić pod przykryciem w ciepłym miejscu na 9-15h. Po tym czasie można rozpocząć tłoczenie (wyciskanie) soku z owoców.

Poj. 10ml/50kg

Preparat przechowywać w temp.pokojowej.

Preparat po otwarciu przechowywać w temp.4*C

 

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl